Handige wandeltips

Handige wandeltips

De wandelsport is ongelooflijk breed. Veel mensen genieten al volop bij een ommetje in de buurt; anderen hebben niet genoeg aan een barre tocht van zo’n kilometer of 30. Voor iedereen is er wel een leuke wandelroute. Elke wandeling vergt voorbereiding. Hoe groter de afstand of hoe moeilijker de omstandigheden, des te grondiger die voorbereiding moet zijn. Om u daarbij te helpen, voorzien we u graag van nuttige wandeltips.

Heeft ú een goede tip? laat het ons weten!

Tip 1 – Wandelreizen
Tip 2 - Reizen met oog voor detail
Tip 3 - Onvergetelijke tochten door Nederland
Tip 4 - GP batterijen
Tip 5 – Wandelkaarten
Tip 6 - Voorkomen van blaren

Tip 1 - Wandelreizen

Individueel of in groepsverband. Wandelreizen zijn er voor iedereen. Een geslaagde wandelreis valt of staat met de juiste voorbereiding. En die begint altijd bij The World of Walking.

Tip 2 - Reizen met oog voor detail

Actieve en avontuurlijke reizen naar bijzondere landen of streken. Reizen met gevoel voor natuur en cultuur en met oog voor detail. www.snp.nl

Tip 3 - Onvergetelijke tochten door Nederland

Avontuurlijke tochten door de mooiste natuurgebieden van Nederland. De streek in al zijn facetten beleven en de schoonheid en de ziel van de streek doorgronden. Dat is wat u van de Ruige Routes mag verwachten. Niets is gewoon binnen de routes. Als deelnemer komt u op plekken waar normaal niemand komt, slaapt u op zeer originele plaatsen en krijgt u verhalen over de streek te horen van kunstenaars, natuurontwikkelaars, dichters en boeren, die ervoor zorgen dat u thuis komt met fantastische verhalen.
www.ruigeroute.nl

Tip 4 - GP batterijen

GP batterijen zijn veel lichter dan de gewone batterijen. Ze zijn zowel in oplaadbare als niet-oplaadbare varianten verkrijgbaar. De 2200mAh-uitvoeringen wegen slechts 72 in plaats van 110 gram.

Tip 5 - Wandelkaarten

Wandelkaarten verschillen met andere kaarten door de grotere gedetailleerdheid. De schaalverdeling moet niet groter zijn dan 1:50.000. 

Tip 6 - Voorkomen van blaren

Het voorkomen van blaren begint al ver vóór de wandeling. Loop regelmatig, zorg voor passende schoenen, gebruik dikke, naadloze sokken, was je voeten alleen met koud water (zonder zeep!) en gebruik zalfjes (zoals kamferspiritus, GehWohl en GehFit). Hierdoor wordt de huid stugger en minder blaargevoelig.