Blijven wandelen

Blijven wandelen

18 August 2020

Na de persconferentie van dinsdag 18 augustus is het duidelijk dat het coronavirus nog niet verslagen is. Desondanks geeft de natuur nog altijd genoeg ruimte om een heerlijke wandeling te maken.

Het thuiswerken is voor de meeste Nederlanders verlengd, dus we brengen steeds meer uren thuis door. Jezelf opladen in de natuur en de frisse lucht inademen is na een dag hard werken dan ook de moeite waard.  Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje: 

Tip 1. Wandelen op een ander tijdstip

Ontdek de natuur ook op andere momenten, zoals tijdens zonsopgang of tegen zonsondergang aan. De natuur ontwaakt en je maakt de natuur zo op een hele andere manier mee. Wist je dat onze zintuigen worden gestimuleerd in het ritme van de ontwakende of indalende natuur? Je maakt de natuur dus nog bewuster mee. Tussen 10 uur en 17 uur zul je de meeste drukte ervaren. 

Tip 2. Alleen wandelen

Kies er eens voor om alleen een mooie wandeling te gaan maken. Kijk eens wat er om je heen gebeurt en hoe prachtig de natuur om je heen is. Hoe de natuur zich aanpast aan de seizoenen, maar zich niet aanpast door corona. Door eens alleen op pad te gaan, raak je meer bewust van je omgeving. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende vogels die je hoort of het wild dat voorbij schiet (voornamelijk vroeg in de ochtend en later op avond). 

Tip 3. Lange afstandswandelingen

Er lopen verschillende 'Lange-Afstands-Wandelpaden' door het land. Zo heb je het bekende Pieterpad, die loopt van Pieterburen tot de Sint PIetersberg bij Maastricht. Deze lange afstandswandelling is opgedeeld in verschillende etappes. Je kunt er dus voor kiezen om het Pieterpad te lopen in een aantal dagen, weken of maanden. Je kunt uit zo'n 26 etappes kiezen; iedere etappe is zo'n 10 à 25 kilometer lang. 

Tip 4. WoW wandeltochten

Na een aantal maanden kunnen ook wij weer (coronaproof) onze wandeltochten organiseren. Ook wij hebben hiervoor de nodige maatregelen moeten nemen. Zo hebben we verschillende startmomenten, waarbij een maximum van 30 wandelaars per groep is toegestaan. Hierdoor is het voor de wandelaars mogelijk om 1,5e meter afstand te bewaren met andere wandelaars. Zo kun je toch weer genieten van een georganiseerde wandeltocht in de buurt. Meer info over onze WoW wandeltochten kun je hier vinden. Houd onze Facebook / Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe wandeltochten. 

Tip 5. Vermijd drukke plekken

De bekende wandelroutes in Nederland zijn vaak druk bezocht, hierdoor is het soms moeilijk om 1,5e meter te bewaren met andere wandelaars. Kies daarom eens voor een andere wandelroute of zoek een rustig gebied uit om te gaan wandelen. Pak eens de auto en parkeer hem 15 km verder op, ontdek nieuwe natuurgebieden in Nederland en ga er op uit. Zie je bij aankomst dat het alsnog erg druk is? Kijk dan eens wat verder en zet je auto ergens anders neer. Zo kom je ook weer op nieuwe plekken en kun je lekker wandelen, zonder te veel drukte onderweg. 

Blijf uiteraard binnen als je klachten hebt en ga weer de natuur in zodra ze voorbij zijn.