Een interview met Wandel_TV

Een interview met Wandel_TV

22 October 2020

Tijdens onze georganiseerde Kermistocht liep Wandel_TV mee; een groep fanatieke wandelaars die is ontstaan binnen de salsa (dans) wereld. Wandel_TV is opgezet om ook andere mensen te motiveren om lekker te gaan wandelen en ze mee te nemen op de wandelavonturen die de wandelaars van Wandel_TV samen meemaken. Wij stelden ze een aantal vragen! 

Hoe is Wandel_TV tot stand gekomen?

De groep is ontstaan door een paar fanatieke wandelaars binnen de salsa (dans) wereld. Tijdens onze wandelingen maken we vaak foto’s en filmpjes voor in onze wandel-whatsappgroep en voor op onze privé social media accounts. Daar wordt veel en leuk op gereageerd, waardoor we hebben bedacht om Wandel_TV op te zetten, met als doel om mensen te motiveren om lekker te gaan wandelen en ze mee te nemen op onze wandelavonturen. Daarnaast zijn we allemaal unieke persoonlijkheden, dat is ook leuk voor op Wandel_TV.

Waar wandelen jullie zoal?

Iedereen in de wandelgroep kan een voorstel doen om ergens te gaan wandelen. Er wordt dan gekeken wie interesse heeft en wie mee wil lopen. We lopen voornamelijk in Brabant, maar we gaan ook op ontdekking in andere gebieden in Nederland. Denk aan omgeving Nijmegen, Zeeland, Gelderland of Utrecht. Tijdens de corona periode bedenken we zelf onze routes, maar daarvoor liepen we ook vaak georganiseerde wandelingen, zoals bijvoorbeeld van de World of Walking. Het lopen van een georganiseerde wandeling is speciaal omdat de route is uitgezet, je gezellig met meerdere mensen loopt, en omdat er onderweg en aan het einde koffie / thee / wat te eten is. Maar ook een zelf bedachte route heeft weer wat bijzonders. Juist de afwisseling is fijn.

Wat staat er op de Wandel_TV bucketlist?

Nog veel mooie wandelingen. Er is nog zoveel te ontdekken in en buiten Nederland. Nederland is zoveel mooier dan men denkt. Deze zomer zijn we naar de Ardennen geweest met zo’n 15 mensen. Daar willen we zeker nog naar terug. We hebben toen 4 dagen lang wandelen gecombineerd met gezelschapsspellen, bbq-en, lekker op terras gezeten en in de villa tot in de late uurtjes gezellig kletsen met een wijntje/biertje, was een geweldige ervaring.Ook Polen, Oostenrijk en Italië staan op onze bucketlist. Natuurlijk loopt een aantal van ons ook de Nijmeegse vierdaagse. Volgend jaar zijn er zo’n 10 mensen uit onze groep van plan om de Nijmeegse vierdaagse te lopen.

Kunnen andere wandelaars ook zomaar mee wandelen? 

Ja, iedereen mag meelopen, het is heel laagdrempelig. Echter, we lopen nu eigenlijk altijd in het weekend zo'n 20 a 30 km. Doordeweeks vaak zo'n 10 a 15 km. Dat moet je wel willen en kunnen lopen natuurlijk. Toch proberen we mensen op Wandel_TV te motiveren om ook lekker te gaan wandelen. Als ze eerst door de weeks de korte afstanden met ons meelopen, dan kunnen ze later ook makkelijk op de zaterdag mee. Op Wandel_TV nodigen we mensen uit om mee te wandelen en geven we nu ook wandeltrainingen weg (wij lopen dan samen met ze), of we zetten mooie zelfgemaakte routes online.

Wat maakt Wandel_TV zo bijzonder?

We hebben een zeer diverse en gezellige groep. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua nationaliteit (Antilliaans, Turks, Marokkaans, Pools, Surinaams, Nederlands). Ook qua opleiding en werk is het zeer divers. Dat maakt het leuk omdat je tijdens het wandelen de gekste gespreksonderwerpen krijgt. Dat zie en hoor je ook terug op de filmpjes die gemaakt worden. We hebben samen veel lol en soms is er ook een traan. Dat hoort er allemaal bij. Verder zijn de routes telkens anders, en we hebben allemaal dezelfde hobby: wandelen. Ieder doet het om z’n eigen beweegredenen. Dat kan zijn tijdverdrijf, afvallen, conditie opbouw, voor de natuur en omgevingen. Dit alles komt ook ter sprake tijdens de wandelingen. 

Gaan jullie juist meer wandelen in tijden van corona? 

De meesten wel. Er is meer tijd om het wandelen te ontdekken. Ook zijn er nieuwkomers sinds corona, maar zij geven aan dat ze ook ‘na corona’ gewoon willen blijven wandelen. Het is nu eenmaal heel verslavend.

 

Wandel_TV is te volgen via Facebook, Instagram en Youtube.

Wil je eens meewandelen? Stuur ze dan gerust een berichtje!